פיתוח אפליקציות לאנדרואיד וIOS - מה כדאי יותר?

כיום אנו חיים בעידן שבו האפליקציות מהוות חלק בלתי נפרד מכל אחד מתחומי החיים. הטלפונים הניידים כבר מזמן משמשים כמחשבים זעירים שניתן לבצע באמצעותם שלל פעולות מקוונות.

מפתחי אפליקציות - דרושים

אפליקציות 

התאמת אפליקציות לגודל המסך הקטן ולאופי השימוש מסייעת רבות בתפעול המהיר וקל שמשיג את המטרות בהתאמה מדויקת למשתמש, אך בקרב לא מעט מפתחים, נשאלת השאלה שנוגעת יותר לאיזו מערכת הפעלה יהיה יותר כדאי או משתלם עבורם לפתח את האפליקציה.

כמו בכל תחום פיתוח, עתיד האפליקציות שלהן מתקדם ומשתנה ללא הרף, כך שכל מה שנכון ורלוונטי כיום – לא בטוח שיישאר נכון ועדכני לאורך זמן.

באופן כללי ניתן לומר שבסמרטפונים מותקנות גרסאות שונות של מערכות הפעלה בעלי יכולות מסוימות שלא תמיד ניתן לבצע בהם פעולות כאלה ואחרות. 

בדיוק כאן נכנסות לתמונה שלל אפליקציות, המפותחות על 2 מערכות הפעלה נפוצות: IOS ואנדרואיד שלמעשה מפותחות בהתאמה מלאה עבור שתי המערכות. 

כל זאת על מנת להנגיש  אותן לכל סוגי המשתמשים בעלי מכשירי סמרטפון שונים המבוססים על מערכות הפעלה אלו.

איזו סביבת פיתוח כדאית יותר?

למה בכלל לפתח אפליקציה לאייפון? בקרב מפתחי אפליקציות וחובבי גאדג'טים אין ספק שקיימות לא מעט חילוקי דעות  הנוגעות לפיתוח על פלטפורמה זו או אחרת ולחווית המשתמש.

כאן נשאלות השאלות לאיזו מערכת הפעלה יש יותר משתמשים, האם כדאי להשקיע בפיתוח עבור שתי מערכות ההפעלה במקביל או האם זה יהיה נכון להקריב קהל יעד גדול ולבחור לפתח רק עבור אחת מהן.

מפתחי אפליקציות למערכת IOS במכשירי אפל עלולים לחשוב שלא כדאי להשקיע זמן למידה ומשאבים לפיתוח אפליקציות עבור אנדרואיד. 

יחד עם זאת – מי שדווקא מעדיף את האנדרואיד עשוי למצוא את עצמו חושב את אותו הדבר – לגבי מערכת IOS.

למרות הזמן, המשאבים והכספים הכרוכים בכך, מפתחי אפליקציות רבים בוחרים להשקיע ולפתח בהתאמה עבור שתי מערכות ההפעלה, כדי להיות בטוחים שמגיעים לכל סוגי המשתמשים מבלי לוותר על אף אחד מהם.

במקרים כאלו ניתנת האפשרות לפתח אפליקציות ווב ב-HTML וב-JavaScript.

>>>מעבר למשרות פיתוח אפליקציות<<< 

פיתוח אפליקציות למערכת IOS

פיתוח האפליקציה לאייפון תכלול שלבים כמו: פיתוח הקונספט ואפיון הרעיון, אפיון השפה, הכרת המשתמשים, בחירת עיצוב מותאם משתמש, הקמת התשתית,  QA ואפיון UX/UI.

למעשה הפיתוח יצריך להבין את כל מה שדרוש על מנת להציג את האפליקציה למשתמשי האייפונים בחנות APPSTORE. 

אפליקציות המותאמות למערכת IOS מבוססות Objective C. חשוב לציין גם את שפת Swift, החלופה האלטרנטיבית מבית אפל. אפל בחרה להציג בAPPSTORE אפליקציות הכתובות בסוויפט, רק לאחר שחרור מערכת ההפעלה iOS8.

פיתוח אפליקציות למערכת האנדרואיד

למערכת האנדרואיד לא מעט אוהדים ומעריצים. בעלי אנדרואיד רבים בטוחים ונשבעים שמדובר במערכת הפעלה טובה וידידותית שקל להתנהל באמצעותה הרבה יותר..
 
מערכת האנדרואיד, נשענת על שפת JAVA  ו LINUX,  מה שהופך את ההתעסקות הטכנית בה לפשוטה יותר, זמינה ונגישה עבור מתכנתים ומפתחי אפליקציות רבים.

אפליקציות מבוססות אנרואיד, מפותחות במסכים ידידותיים שחלקם מאפשר פיתוח על בסיס Drag & Drop וחלקם מציעים אפשרות להוספת תוספים, כפתורים או רעיונות שימושיים. 

נקודות חשובות עבור שתי סביבות הפיתוח

ללא קשר למערכת ההפעלה שעל בסיסה מפותחת האפליקציה – תהליך האפיון המקדים דרוש וחשוב מאין כמוהו.

תהליכי הפיתוח עבור 2 מערכות ההפעלה, יהיו שונים בדרך כלל, שכן כל אחת מבוססת על פונקציות ושפות פיתוח שונות.

חלק מן המפתחים, סוברים בדעה שפיתוח האפליקציות בפלטפורמה זו או אחרת קלה ופשוטה יותר לעומת האפשרות השנייה. יחד עם זאת מדובר בחוויות אישיות וסובייקטיביות, לכן לא יהיה כדאי  להסתמך על דעה אחת.

מה שבטוח הוא שמבחינת משתמשי הקצה ייתכן וכלל לא יהיה שינוי עבורם מבחינת המראה, העיצוב או הפונקציות המעשיות שהאפליקציה מציעה להם.

השורה התחתונה היא שככל שהאפליקציה תסייע לקהל היעד ביומיום ותאפשר חווית משתמש יעילה ונוחה עבור כל אחד מהם, הכמות של מספר המשתמשים - היא זו שתחתום את המילה האחרונה.

חזרה חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה