טורבינות רוח ומשמעותן בתעשיית הקלינטק הישראלית

בשנים האחרונות נעשה שימוש הולך וגובר בטורבינות רוח לייצור חשמל, מה שמוביל להתפתחות של תעשיית קלינטק מצליחה, אצלנו בישראל ובמדינות שונות בעולם בהן סין, ארה"ב, הודו ומדינות האיחוד האירופי. בהתאם, יש צורך בעובדים ועובדות בתחום ומפורסמות כל הזמן מודעות דרושים ביוטק, אליהן ניתן להגיע דרך חברות השמה ושליחת קורות חיים.  

תחנות רוח בקלינטק הישראלי

מהי תעשיית קלינטק?

פירוש המונח קלינטק (Cleantech בלועזית) הוא טכנולוגיה נקייה.

כלומר, מדובר על פיתוח של מוצרים או שירותים שהם איכותיים ויעילים מבחינה תפעולית, מפחיתים את ייצור הפסולת, צריכת האנרגיה או זיהום הסביבה ומביאים לחיסכון כספי משמעותי.

תעשיית קלינטק בישראל מתמקדת בפיתוח פרויקטים וטכנולוגיות חדשניות בתחום האנרגיה שמטרתם העיקרית היא צמצום עלויות כספיות, זיהום סביבתי או צריכה של אנרגיה.

כך למשל, פרויקטים של חשמל סולרי, טורבינות רוח, התפלת מי הים, איתור דליפות מים, שימוש בפסולת לייצור דלק, חשמל וחום וכן הלאה. תעשיית הקלינטק, בדומה לתעשיית ביומד (שכוללת בתוכה את ענף הביוטכנולוגיה), היא תעשייה מתפתחת, שצריכה להגדיל את כוח האדם שלה במגוון תחומים כמו ביולוגיה, כימיה ועוד.

כך שבשתיהן מפורסמות מודעות דרושים ביוטק או ביומד, על מנת למשוך אליהן נשים וגברים מתאימים מתוך כלל דורשי העבודה.

מהן טורבינות רוח?

השימוש בטורבינות רוח מאפשר לייצר חשמל בעלויות אפסיות כמעט ולצמצם את זיהום האוויר לסביבה. הטורבינות מזכירות את טחנות הרוח הישנות ששימשו בעבר להפקת קמח מחיטה.

ישנם גדלים שונים של טורבינות, כאשר הגדולות ביותר שהן גם הנפוצות יותר, מתנשאות לגובה של 80 עד 120 מטר.

טורבינות הרוח בנויות משלושה להבים (כנפיים) שקולטים את הרוח.

האורך של כל להב הוא 60 מטרים. המגדל הוא החלק המרכזי והגבוה שעליו בעצם מרכיבים את הכנפיים כדי שיהיו כמה שיותר גבוה מעל פני הקרקע, משום ששם מנשבות רוחות קבועות ועוצמתיות יותר.

אופן פעולת הטורבינות הוא כזה – הרוח מסובבת את הכנפיים והן מפעילות את הגנרטור, שממיר את אנרגיית הרוח לאנרגיה חשמלית. מאחר שהרוח מהווה מקור נקי לייצור של אנרגיה מתחדשת, עלויות התפעול של הטורבינות הן נמוכות מאוד. 

תחנת רוח

מהם יתרונות השימוש בטורבינות רוח?

היתרונות העיקריים של טורבינות רוח הם שהן משמשות מקור לייצור אנרגיה מתחדשת, במחירים זולים, ללא זיהום של האוויר או מקורות המים ובלי יצירת פסולת מזהמת. באזורים שבהם הרוח מתאימה, מרכזים כמות גדולה של טורבינות באופן מודולרי ויוצרים חוות טורבינות רוח. כך ניתן להפחית את עלויות האחזקה, הטיפול וההעברה של החשמל לרשת הארצית.

החשיבות לתעשייה הישראלית

ממשלת ישראל שמה לה למטרה לקדם את הנושא של אנרגיות מתחדשות, כך שניתנים אישורים לפרויקטים של הקמת חוות טורבינות באזורים שונים בארץ.

למשל ביישובי רמת הגולן,  הרי יהודה, הגלבוע ועוד. המדובר בענף מאתגר, בו פועלים גורמים שונים, בהם יזמים ומשקיעים פרטיים, חברות סטארט אפ, חברות מסחריות, קרנות הון סיכון, המשרד להגנת הסביבה וכדומה.

הערכים המשותפים לכולם הם הרצון לשמור על איכות הסביבה ולדאוג לכך שהעולם בו אנו חיים יהיה כמה שיותר נקי. בשונה מתעשיית ההייטק, התשואה הכלכלית פה לא המטרה המרכזית ורוב הכסף מקורו מתקציבים שמעניקה הממשלה ורגולציות שונות. אמנם בישראל קצב ההתפתחות של תעשיית קלינטק נמוך ביחס למדינות העולם וכך גם סכומי הכסף שמושקעים בה.

אך אם מסתכלים לטווח הרחוק, הצפי הוא שהמעבר לשימוש באנרגיה מתחדשת וטורבינות רוח, יאיץ את קצב הצמיחה של הכלכלה המקומית, יצור עוד מקומות עבודה ויעודד גיוס של דרושים ביוטק בתחומים שונים.

חזרה חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc

*שדה חובהשלח פנייה