שיחת חולין בראיון עבודה

כל ראיון עבודה מתחיל בשיחת חולין קצרה, בדרך כלל השיחה המקדימה מאפשרת למראיין ולמועמד להחליף מספר מילות נימוס וברכה, והשיחה מאפשרת גם למלא את החלל השקט בחדר כדי להתגבר על רגעי המבוכה בתחילת הראיון. 

שיחת חולין בראיון עבודה

בראיון עבודה המראיין והמרואיין לחוצים מהמעמד, כל אחד מסיבותיו הוא. המועמד לעבודה מעוניין לצלוח את הראיון ולקבל תשובה חיובית, לכן הוא מנסה להרשים ככל יכולתו את המראיין, בעוד שהמראיין לחוץ כיוון שעליו לקבל החלטות תוך זמן קצר ולהבין האם המועמד מתאים למאפייני המשרה, להווי הארגוני בחברה, ועליו לבחון האם המועמד יכול לתרום מכישוריו וניסיונו להצלחת הארגון. 

שיחת חולין מנומסת השוברת את הקרח

שיחת חולין בראיון עבודה נועדה לשבור את הקרח בין המראיין למרואיין, אך יש לה תכלית נוספת וכדאי להיערך נכון לקראתה. למעשה, כאשר בוחנים התנהלות בראיון עבודה, מגלים כי שיחת החולין מהווה חלק בלתי נפרד מהראיון, ולשיחה המקדימה יש חשיבות גבוהה כדי ליצור כימיה ותקשורת בין אישית חיובית בין שני הצדדים. כמו כן, כדאי לנצל את שיחת החולין כדי לחשוף ולשקף מידע רלוונטי נוסף אודותיכם, וחשוב לנסות למצוא מכנה משותף המבטיח שהמראיין יזכור אתכם לטובה.  

נושאי השיחה בשיחת החולין לפני תחילת ראיון העבודה יכולים להיות רבים ומגוונים, יחד עם זאת כדאי לנסות ולהימנע מקלישאות כמו שיחה על מזג האוויר, או שיחה על עומסי התנועה ותשתיות התחבורה הלקויות בישראל. אחד הטיפים החשובים למרואיינים הוא לתת למראיין לנווט את שיחת החולין המקדימה לראיון, אך בהחלט כדאי גם לכם לשאול שאלות חולין את המראיין לפני שצוללים לקורות החיים ולשאלות המוכרות בראיון עבודה.

למצוא את המכנה המשותף

ראיון עבודה הוא מעמד מלחיץ עבור רבים, המרואיין מעוניין לשמוע פרטים על המשרה ועל הארגון, להבין את ההיררכיה בחברה, לאפיין את סגנון העבודה במקום ולהבין את התרבות הארגונית בעסק. מרואיין נמצא בדרך כלל תחת לחץ רב בראיון עבודה, לכן שיחת החולין מאפשרת לו להירגע לפני השאלות המקצועיות והמעמיקות יותר, אך כיוון ששיחת החולין מהווה חלק בלתי נפרד מהראיון עצמו, כדאי לנצל אותה על מנת למצוא מכנה משותף עם המראיין וליצור כימיה טובה יותר העשויה להשפיע על הסיכוי של המועמד לקבל את המשרה הנחשקת בארגון.


לכן, כאשר נכנסים לחדר בו מתקיים ראיון העבודה מומלץ לפקוח עיניים ולהביט סביב, במיוחד אם הראיון מתקיים בחדר העבודה של המראיין ולא בחדר ישיבות. כדאי לבחון תמונות התלויות על הקיר ולבדוק האם יש תמונה של המראיין עם ילדיו או תמונה שלו המשקפת תחביב מסוים המשותף לשניכם (לדוגמה סקי, רכיבה על אופניים, טיולים בטבע וכדומה). כדאי לבדוק האם יש תעודות מקצועיות של המראיין כדי להבין היכן למד ומהו הרקע המקצועי שלו, וחשוב גם לנסות לקלוט רמזים על אופיו ותחביביו של המראיין. כך תוכלו לשבור את הקרח ולנהל שיחת חולין נעימה ולגלות מה משותף ביניכם. 

מציאת מכנה שותף בשיחת החולין בראיון העבודה מאפשרת למרואיין להותיר רושם חיובי ולשפר את הסיכוי שלו לקבל את המשרה הנחשקת. לכן, כדאי לתרגל ניהול שיחות חולין ולהגיע לראיון העבודה מוכנים.

חזרה חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה