9 טיפים להתמודדות עם פיטורי עובדים

כמו כל חברה או ארגון בישראל, גם חברות ההייטק בארץ אינן חסינות בפני פיטורי עובדים. יש סיבות רבות בין לפיטורי עובדים בארגון או בחברת הייטק, לדוגמה צמצום כוח אדם, אי התאמה של עובדים למקום העבודה, סיום פרויקט גדול, בעיות פיננסיות של החברה ועוד. פיטורים הם חלק בלתי נמנע בכל מקום עבודה לכן חשוב לדעת כיצד להתמודד עם הנושא נכון הן בצד המעסיק והן בצד העובד.

התמודדות עם פיטורי עובדים

אין טוב בלי רע וגם החברה/ הארגון שלכם צפוי להתמודד עם הליך פיטורין של עובדים. זה חלק מהעניין של ניהול עסק ואין הרבה מה לעשות עם זה מלבד לספוג את המכה ולהתנהל באופן הכי יעיל ואפקטיבי עבור העסק והארגון מחד, והכי מתחשב ומכבד עבור העובד מאידך. נדרשת יוזמה והבנה של המצב וחומרתו כדי להגיע למצב של פיטורים, אבל אם כבר הגעתם, הנה תשעה טיפים שיסייעו לכם להתמודד עם זה ולצאת מהמצב בראש מורם: 

  1. תזהירו אותו מראש - החוק בישראל לא מאפשר לפטר אדם בלי להתריע בפניו שזה מתקרב, בטח אם הוא חתם על טופס 101 מולכם ואתם מוגדרים כמעסיקיו הישירים. על פי חוק הוא מחויב לקבל לפחות התראה אחת, ואם אתם לא מספקים לו את האזהרה הזו בזמן הנדרש טרם הפיטורים, הוא רשאי לפעול מולכם באפיקים משפטיים כאלו ואחרים. 
  2. מקום שקט - שיחת הפיטורים היא שיחה חשובה וגורלית לשני הצדדים, לכן כדאי למצוא רגע שקט במשרד ועדיף לנהל את השיחה "הקשה" בחדר ישיבות או במשרד, שבו תוכלו לשבת עם העובד ולהקשיב לדבריו, ללא הפרעות. אם הגעתו של העובד למקום העבודה לצורך שיחה זו היא קשה ומאתגרת מדי מבחינה נפשית ורגשית, אפשר לקבוע איתו בבית קפה סמוך למקום העבודה או מקום ניטרלי אחר בכדי שתוכלו לנהל את השיחה באופן סדיר. 
  3. תשמעו אותו - חובת עריכת השימוע לפני פיטורים חלה גם על חברות הייטק, ההליך מאפשר לעובד לשטוח את טענותיו ולסיים את תקופת העבודה בכבוד הדדי וגם ללמוד מהמקרה כדי להשתפר.
  4. תצפו לבלתי צפוי - להיות מפוטר ממקום עבודה זה לא כיף, ואי אפשר לדעת איך האדם שבזה הרגע איבד את מקום עבודתו ופרנסתו יגיב לבשורה. בין אם זה התקף בכי ובין אם תזכו לשטף קללות פתאומי ולא צפוי, עליכם להיות מוכנים לרע מכל ולהיות ערוכים לכל תרחיש. 
  5. יעוץ משפטי – להליך הפיטורים של עבדים יש משמעות משפטית, לכן אם ניצבים בפני גל פיטורים מומלץ לקבל ייעוץ וליווי משפטי צמוד על ידי עורך דין מנוסה לדיני עבודה. 
  6. לפעול ברגישות - להיות מפוטר מכל מקום עבודה זה לא פשוט, בין אם מדובר בעבודת מלצרות ועל אחת כמה וכמה אם מדובר במקום עבודה כמו חברת הייטק. עליכם להסביר לעובד את המצב בשקיפותו, גם אם פיטוריו קשורים ישירות לכישוריו כעובד - הוא צריך לשמוע את זה ולהשתפר ולצמוח להבא, אך במקביל להיות רגישים וקשובים לכאבו ולטענותיו. 
  7. תהיו נחושים - מעמד הפיטורים אינו קל בלשון המעטה גם למנהל המנוסה ביותר, ואפילו הטייקונים הגדולים ביותר לא פעם גמגמו במבוכה מול עובד שבכה והתחנן להישאר במקום העבודה. תזכרו למה ואיך הגעתם איתו לעמדה הזו, תבהירו לו ללא משוא פנים שגם לכם היא לא נוחה, אך לאור הנסיבות לא נותרה לכם ברירה אחרת. 
  8. תשקפו את המצב לעובדים האחרים בחברה/ בארגון - אם מדובר בעובד בכיר בחברה, כזה שעזיבתו תשפיע על המורל ועל תפוקת העבודה, כדאי להוציא הודעת מייל או מזכר שמציין את פיטורי העובד, כמובן בצורה מכובדת ובלי לפרט יותר מדי מה בדיוק קרה, אבל כן לשתף את שאר העובדים בכך שהוא\היא כבר לא עובד שם, ולפרט גם את ההשלכות שיש לפיטוריו עליהם, אם וישנן. בנוסף, אולי כדאי לארגן ערב בילוי או יום כיף לעובדים הנותרים על מנת לרומם את מצב רוחם. 
  9. תהיו עם הפנים למחר - עובד פוטר מחברת ההייטק שלכם וחסרונו מורגש במחלקה הספציפית שבה הוא עבד ובחברה כולה, אבל החיים לא נעצרים כאן, ועליכם ליזום תכנית פעולה שתקדם את החברה\הארגון שלכם הלאה אל החיים שאחרי עזיבתו. פרידה, בין אם זוגית או עסקית, היא הזדמנות שאין כמוה לרענון מערכות ושינוי סדרי עולם. תכנסו את שאר בכירי החברה\הארגון ותתכננו תכנית פעולה מוצלחת שתסייע לכם להתקדם הלאה בבטחה ובאמביציה מחודשת. 

לסיום עבודתו של כל עובד במקום עבודה יש השפעות והשלכות רבות על המעסיק, העובדים בארגון והעובד המפוטר, לכן חשוב לפטר עובד בצורה רגישה וחכמה, תוך התייחסות לטיפים שהצגנו. 

חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה