חוק הודעה לעובד: מה חשוב לדעת

במשך השנים, מועמדים למקומות עבודה החלו את תהליך המיון והקבלה אצל המעסיק, וזאת ללא ידיעה האם הוחלט לקבלם לעבודה ומהם תנאי העבודה. תיקון 6 לחוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה נכנס לתוקף בינואר 2015 וקובע כי כל המעסיקים חייבים לספק תשובה למועמדים לעבודה, גם אם המעסיק בחר שלא לגייס את המועמד. בנוסף, התיקון לחוק קובע כי מועמדים לעבודה הנמצאים בהליך מיון חייבים לקבל עדכון על התהליך אחת לחודשיים. 

חוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה

ראי לציין כי חוק הודעה לעובד מחייב את כלל המעסיקים במשק הישראלי, לרבות חברות הייטק, למסור לעובד שהתחיל לעבוד בחברה הודעה בכתב הכוללת פירוט של תנאי ההעסקה, המעסיק חייב על פי החוק למסור את ההודעה עד 30 ימים ממועד תחילת העבודה של העובד השכיר. ההודעה בכתב חייבת לפרט את תנאי העבודה, כולל שכר חודשי, שעות עבודה, תנאים סוציאליים וכיוצא בזה.

התיקון לחוק מפחית אי ודאות למועמדים בתהליכי מיון וקבלה לעבודה

כאמור, תיקון 6 לחוק נועד לשנות את המצב הקיים ולהפחית משמעותית את אי הוודאות אצל מועמדים הנמצאים בתהליכי מיון או קבלה למקום עבודה מסוים. עד השינוי לחוק, המועמדים שהחלו תהליכי מיון בחברות שונות, כולל חברות הייטק, נאלצו לשקול את צעדיהם ולקבל החלטה בתנאים של חוסר ודאות האם להמשיך בתהליך המיון והקבלה לארגון או שעדיף להם לחפש עבודה אצל מעסיק אחר.

בתעשיית ההייטק תהליכי המיון והקבלה של מועמדים לעבודה עשויים להיות ממושכים ולהתפרס על פני תקופה ארוכה של כמה חודשים. בתקופה זו, המועמד  נמצא בחוסר ודאות והוא לא יודע האם המעסיק מתכוון לגייס אותו לעבודה או לא. כדי לתקן את העוול הוחלט על שינוי בחוק, וכעת המעסיקים חייבים למסור הודעה בכתב למועמדים בשני הנושאים החשובים הבאים:

  • התקדמות בתהליכי המיון – המעסיק חייב על פי החוק העדכני למסור הודעה בכתב למועמדים למקום העבודה על מנת לעדכן אותם על התהליך המתקיים ברקע. המעסיק נדרש למסור למועמד הודעה בכתב אחת לחודשיים, הספירה מתחילה ביום בו המועמד התחיל את תהליך המיון, בדרך כלל ראיון עבודה ראשוני.
  • אי קבלה לעבודה – התיקון לחוק מחייב את המעסיק למסור הודעה בכתב למועמד הנמצא בתהליכי המיון ולעדכן אותו על ההחלטה לגייס מועמד אחר למקום העבודה. המעסיק חייב למסור את ההודעה תוך 14 ימים ממועד גיוס מועמד אחר, את ההודעה המעסיק יכול לשלוח גם במייל.

מסירת הודעה בכתב על תנאי העבודה

חוק הודעה לעובד מחייב את המעסיקים במשק הישראלי למסור הודעה בכתב המפרטת את תנאי העבודה, יש למסור את ההודעה לא יאוחר מ-30 ימים מרגע תחילת העבודה של המועמד. למרות החוק, מעסיקים רבים אינם מקפידים על הנושא, לכן חשוב לכל המועמדים הנמצאים בתהליכי מיון וקבלה לעבודה להכיר את זכותם ולממש את הזכות המגיעה להם על פי חוק.

אם המועמד התקבל לעבודה ולא קיבל לאחר 30 ימים הודעה המפרטת את תנאי העסקתו, הוא רשאי לדרוש מהמעסיק את המסמך המפרט את תנאי העבודה. אם המעסיק מפר את החוק, ניתן להגיש תלונה ליחידת האכיפה של חוקי העבודה. בנוסף, העובד יכול להגיש תביעה בבית הדין לעבודה ולקבל פיצוי כספי.

חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה