שאלות למראיין

האם כדאי לשאול את המראיין מספר שאלות במהלך ראיון העבודה? האם יש שאלות שכדאי לשאול את המראיין כדי להרשים אותו? מתי כדאי להציג שאלות למראיין, באמצע הראיון או רק בסופו? 

שאלות למראיין

מה כדאי לשאול מראיין?


בכל ראיון עבודה המראיין שואל מגוון שאלות את המועמד כדי לאפיין אותו ולהכיר אותו טוב יותר. יש שאלות נפוצות שרוב המראיינים שואלים, אלו שאלות בסיסיות כגון ספר לי על עצמך, מהן התכונות הטובות שלך, אלו תכונות אתה רוצה לשפר ומהן הסיבות שגרמו לך לעזור את מקום העבודה הקודם. בדרך כלל, לקראת סוף הראיון, המראיין ישאל את המועמד האם יש לו שאלות שברצונו לשאול. זו שאלה מפתיעה העלולה לגרום למועמד להתבלבל ולנסות לצאת בכבוד באמצעות משפט כמו "ענית לי כבר על כל השאלות שהיו לי". לכן, כדאי להכין מראש מספר שאלות חשובות, אך יש להימנע משאלות שאינן רלוונטיות.

מדוע כדאי לשאול שאלות בראיון עבודה?


ראיון עבודה הוא מעמד מעט מלחיץ הגורם להתרגשות רבה ולמתח נפשי, לכן רבים עושים חזרות לפני הראיון כדי להיערך אליו נכון ולשפר את הסיכוי לקבלת העבודה. לקראת סוף הראיון כדאי להציג מספר שאלות למראיין, מהסיבות הבאות:

 

  • המראיין מתרשם לטובה מהשאלות האינטליגנטיות של המועמד.
  • מועמד ששואל שאלות משאיר רושם טוב יותר והוא זוכה ליתרון מול שאר המתמודדים לתפקיד.
  • השאלות מפגינות אכפתיות, התעניינות וידע על החברה והשוק בו היא פועלת.
  • השאלות מוכיחות כי המועמד היה קשוב לדברי המראיין.
  • שאלות הן דרך נפלאה ליצירת תקשורת בין אישית בין המועמד למראיין.

שאלות שכדאי לשאול


חשוב להדגיש כי שאלות כדאי לשאול רק בסוף הראיון, ואין להתפרץ לדבריו של המראיין באמצע הראיון. את השאלות ששואלים יש להתאים לשלב בו נמצאים בהליך גיוס המועמדים למשרה בארגון, למשל שאלות כמו מהו השכר הצפוי או מהן שעות העבודה כדאי להשאיר לשלב האחרון בהליך איוש המשרה.


השאלות שבהחלט כדאי לשאול את המראיין 

  • מהו סדר היום הצפוי בתפקיד - זו שאלה חשובה כיוון שלא ניתן ללמוד על סדר יום העבודה מקריאת דרישות התפקיד. כמו כן, השאלה מאפשרת למועמד להבין האם רוב העבודה היא בצוותים, מהי סביבת העבודה, מהו ההווי הארגוני או המחלקתי, מהי התרבות הארגונית ועוד.
  • מהם הכישורים והמיומנויות שצריך כדי להצליח בתפקיד הספציפי – השאלה מאפשרת למועמד להבין האם המשרה מתאימה לו, ולבדוק האם יש מיומנות מסוימת הנחשבת לקריטית על מנת להצליח בתפקיד.
  • מול מי עובדים ישירות – שאלה חשובה המאפשרת למועמד להבין טוב יותר את העבודה, למי צריך לדווח ומיהם המנהלים הישירים.

כמו כן, למועמד המעוניין לדעת איך להרשים את המראיין, כדאי לקרוא מידע עסקי על הארגון ועל מנהלים בכירים, חזון החברה, חדשות עדכניות אודותיה ועוד. כך אפשר להציג שאלות המפגינות ידע ועניין בארגון, למשל שאלה מתוחכמת כמו – "ראיתי בעיתון כלכלי כי החברה מתכננת לחדור לשווקים חדשים באמריקה, האם לדעתך החברה תצליח ומהו פוטנציאל הצמיחה שלה?". 


כאמור, כדאי לשאול שאלות בסוף הראיון, אך אין לנסות להתחכם כיוון שהמטרה היא בעיקר להשאיר רושם טוב ולשפר את הסיכויים לקבלת המשרה בארגון. 

חזרה חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה