איך המראיין צריך להוביל את ראיון העבודה

ראיון עבודה מהווה כלי חשוב להערכת המועמד וכישוריו הייחודיים, וכדי לבדוק האם הוא מתאים לתפקיד ולחברה. בתהליך ראיון העבודה מתנהל דו שיח בין המראיין למועמד, כאשר המועמד מנסה להרשים את המגייס ולהותיר רושם חיובי כדי לשפר את סיכוייו לקבלת התפקיד, בעוד המראיין צריך להוביל את השיחה, להפגין סמכותיות וידע ולהיות תכליתי וענייני.

להוביל ראיון עבודה


הכנות לקראת ראיון העבודה


אם הוטלה עליכם משימה לראיין מועמדים למשרה מסוימת בחברה, ואם תפקידכם הוא לראיין מועמדים לעבודה, עליכם להגיע מוכנים לקראת הפגישות המתוכננות באותו יום. לאחר פרסום המשרה אתם עתידים לקבל קורות חיים ממועמדים רבים. עליכם לקרוא בעיון את קורות החיים שקיבלתם כדי לסנן מועמדים שאינם מתאימים לדרישות התפקיד, לסגנון העבודה בחברה ולהווי הקיים בה.


כעת, עליכם לפתוח את היומן ולקבוע תאריך לראיונות עבודה עבור המועמדים הרלוונטיים ביותר. בהתאם למספר המועמדים והזמן הנדרש עבורכם לניהול ראיון עבודה, תוכלו להבין כמה זמן אתם צריכים להשקיע בראיונות העבודה, ובהתאם לכך תוכלו להזמין מראש את חדר הישיבות או חדר מתאים אחר. כמו כן, אם עליכם לראיין הרבה מועמדים ויש מגייסים אחרים בארגון, אפשר לחסוך זמן באמצעות ניהול ראיונות העבודה על ידי שני מראיינים או יותר.  


אגב, אם בראיון העבודה ישתתפו שני מראיינים או יותר, חשוב לציין זאת למועמדים כדי לאפשר להם להיערך לכך בהתאם. ראיון עבודה הוא מעמד מלחיץ עבור רוב האנשים, ובמקרה שיש 2 מראיינים או יותר, המועמד צפוי להתרגש יותר.     


בשלב ההכנות לקראת ראיון העבודה עם המועמד, עליכם להכין מחברת עם שאלות שתכננתם מראש. חלק מהשאלות צריכות להיות מבוססות על קורות חייו של המועמד, והשאלות חייבות להיות רלוונטיות למאפייני התפקיד והחברה. יש שאלות שכיחות שנהוג לשאול בכל ראיון עבודה, למשל ספר לי על עצמך, ציין 5 תכונות שליליות, ספר לי על פרויקט מוצלח שניהלת, האם יש תכונת אופי שהיית שמח לשנות בעצמך וכדומה.


הובלת ראיון עבודה


הובלת ראיון עבודה אינה דבר של מה בכך, עליכם להגיע מוכנים לראיון, לקרוא קורות חיים של המועמדים הצפויים להגיע לראיון, להכין שאלות ועוד. ראיון עבודה תקני מתחיל בסקירה מהירה אודות החברה, חזון הארגון והמוצרים או השירותים שהחברה משווקת ללקוחותיה. בשלב זה כדאי לציין בקצרה מהי התרבות הארגונית בחברה, אפשרויות קידום ופרטים חשובים נוספים.


כדי להוביל בבטחה ובמקצועיות את ראיון העבודה עליכם להפגין סמכותיות וביטחון עצמי, אחרת המועמד עשוי לקחת את המושכות ולראיין אתכם. בנוסף, חשוב להקצות זמן לכל ראיון עבודה ולא לחרוג ממסגרת הזמן שנקבעה מראש, אם המרואיין נוטה להתברבר ולדבר הרבה, עליכם לעצור אותו בצורה נעימה ורגועה ולבקש ממנו בכל שאלה להיות תמציתי ולענות בקצרה. 

עליכם לזכור כי המרואיין נמצא בלחץ רב, לכן עליכם לנסות להפחית את המתח הטבעי המתלווה לכל ראיון עבודה. לכן, כדאי להשקיע דקה או שתיים בשיחת חולין נעימה ולבבית כדי להפיג מתחים, שלכם ושל המרואיין. 

חזרה חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה