קלינטק: החברות שרוצות להציל את הגלובוס

תעשיית הקלינטק בישראל ממשיכה להתפתח ונמצאת בצמיחה חסרת תקדים. קלינטק, באנגלית Cleantech, הוא מונח המתאר מוצרים ושירותים שתפקידם לשפר את הביצועים התפעוליים, היעילות בתחומי הייצור ולהפחית עלויות ותשומות, תוך הפחתה ניכרת של ההשפעות האקולוגיות השליליות. התחום החל להתפתח בשנות ה-80 וה-90 של המאה ה-20, במיוחד לאור הביקוש לפיתוח אנרגיות חלופיות ופתרונות מתקדמים בתחום האנרגיה המתחדשת.

קלינטק

יש לציין כי לתעשיית הקלינטק הישראלית ישנם מאפיינים ייחודיים, ובשנים האחרונות החלו מיזמים חדשים בתחום. אם בעבר הלא רחוק, החברות התמקדו בפתרונות חלופיים למקורות אנרגיה מתחדשת ונקיה שנועדו להחליף מקורות אנרגיה הגורמים לזיהום סביבתי חמור, כיום הקלינטק התפתח לכיוונים חדשים ונוספים. חברות הייטק ישראליות עוסקות כיום בפיתוח פתרונות טכנולוגיים מתקדמים וחדישים במטרה להקטין את צריכת האנרגיה, להפחית את השימוש בפסולת רעילה, לטפל באופן יעיל בשפכים ובפסולת, למחזר חומרים ולטפל במים.

משקיעים בכלכלה ירוקה

המודעות הגוברת בעולם להשפעת פליטות פחמניות ולהתחממות כדור הארץ האיצו את החקיקה הנוגעת לפיתוח טכנולוגיות ירוקות ולהשקעות חסרות תקדים בקלינטק. כדאי לדעת כי בתחום זה פועלות לא מעט חברות ישראליות, עם זאת במשך שנים ארוכות חברות בתעשיית ההייטק שפיתחו פתרונות טכנולוגיים לשימוש יעיל במשאבים טבעיים ולשמירה על הסביבה, לא זכו לפופולריות בקרב המשקיעים בגלל היתכנות כלכלית נמוכה. בשנים האחרונות הענף השתנה לחלוטין והמשקיעים הגדולים הבינו את הפוטנציאל הקיים בקלינטק והם החלו להזרים כספים למיזמים של סטארטאפים וחברות הייטק.

כדאי לדעת כי מומחים לכלכלה ירוקה מעריכים כי פוטנציאל השוק של הקלינטק הוא עצום. מדינות רבות בכל העולם שינו גישה והבינו כי עליהן להתמודד עם המשבר הסביבתי החמור, לשמור על מאזן אקולוגי, להפחית את פליטת המזהמים, לצמצם את התלות בדלקים מזהמים ולנצל בצורה חכמה ומיטבית את המשאבים הטבעיים. לכן, ארגון ה-OECD החל להשקיע כרבע מתקציב בפיתוח פתרונות טכנולוגיים ירוקים וברי קיימא, תעשיית הקלינטק החלה לפרוח מחדש, וחברות הייטק בישראל נמצאות בחזית הטכנולוגיה והן מחוזרות וזוכות לעניין רב ולהזרמת כספים גדולה.

חברות ישראליות מובילות בתחום הקלינטק

חברת UBQ Materials - חברת ההייטק הישראלית מצאה פתרון מתקדם וחדשני להפוך את הפסולת הרגילה לחומר דמוי פלסטיק שאינו מבוסס על נפט. החברה פיתחה פטנט ייחודי מסוגו לפיתוח חומר הנקרא UBQ, החומר הוא דמוי פלסטיק ומתאים לענפי התעשייה השונים ולמגוון רחב של שימושים. 


חברת Wasteless – הסטארט-אפ הממוקם בתל אביב פיתח פתרון טכנולוגי מהפכני המבוסס על בינה מלאכותית, הפתרון של החברה הוא לצמצם משמעותית את זריקת המזון הטרי בסופרמרקטים בגלל שהתוקף של המוצרים פג. הפתרון של החברה הוא להציע הנחה משתלמת ללקוחות הסופרמרקטים עבור מוצרים שהתוקף שלהם קצר, ובמקום לזרוק את הסחורה לפח, הלקוחות עטים על המוצרים במחיר הנמוך והרשתות מצליחות למכור את המלאי ולהגביר רווחיות.

יש עוד חברות הייטק רבות המפתחות פתרונות טכנולוגיים מתקדמים וברי קיימא, התחום מתפתח במהירות וחברות מגייסות אנשי פיתוח, מהנדסים ועובדים נוספים, והמומחים צופים בקרוב חדי קרן בתחום הקלינטק הישראלי.

חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה