פיטורים עקב מצב בריאותי

התפטרות בגין מצב בריאותי נחשבת בחוק בישראלי להתפטרות בדין מפוטר, כאשר בגלל המצב הבריאותי ולאור תנאי העבודה, ישנה סיבה מספקת להתפטרות מאחר והעובד אינו מסוגל להמשיך בעבודתו.

אישור רופא תעסוקתי פיטורים

סעיף 6 לחוק פיצויי פיטורים קובע כי עובד המגיש הודעת התפטרות עקב מצב בריאותי, כל עוד הממצאים הרפואיים, תנאי העבודה וסיבות נוספות, מהווים עילה מספקת להתפטרותו, רואים לעניין פיצויי הפיטורים את ההתפטרות שלו כפיטורים לכל דבר.

מעוניינים לשלוח קורות חיים באתר?

במידה ואינכם רשומים, בצעו הרשמה מהירה בעמוד הבא

חפשו את משרת ההייטק המבוקשת בחלון החיפוש המוצג בעמוד הבית

נטל ההוכחה מוטל על העובד

החוק היבש קובע כי עובד שעוזב את מקום עבודתו מיוזמתו אינו זכאי לקבל פיצויי פיטורים, עם זאת החוק מכיר במספר מקרים בהם עובד המתפטר מיוזמתו זכאי לקבל פיצויי פיטורים. בין המקרים המוכרים בחוק לקבלת פיצויי פיטורים ניתן למצוא התפטרות עקב מצב בריאותי לקוי של העובד או בן משפחתו (ילד, בן זוג, הורה, סב, הורה של בן הזוג המתגורר עם העובד).

החוק קובע כי חובת ההוכחה מוטלת על העובד, לכן עליו להמציא אישור מרופא תעסוקתי ומסמכים רפואיים המוכיחים כי עקב מצבו הבריאותי הלקוי (של העובד או מי מבני משפחתו), אינם מאפשרים לו בתנאי העבודה הקיימים, ויתר נסיבות העניין, להמשיך בעבודתו.

קבלת אישור רופא תעסוקתי לפיטורים

חשוב לדעת כי אישור רופא תעסוקתי מהווה סיבה מספקת להתפטרות, וכך העובד שומר על זכותו לקבל פיצויי פיטורים. באינטרנט ניתן למצוא דוגמה למכתב התפטרות עקב מצב בריאותי, אך מומלץ לפנות לעורך דין מקצועי המתמחה בנושא זה כדי לשמור על זכויותיו ולקבל את המגיע לו.

ראוי לציין כי המעסיק רשאי להציע לעובד המעוניין לקבל פיצויי פיטורים על רקע מחלה או פיצויי פיטורים לאחר חופשת מחלה, סדרי עבודה חדשים, לדוגמה עבודה חלופית, תוך התחשבות בצרכיו המיוחדים של העובד. אמנם, העובד יכול לסרב לקבל עבודה חלופית, אך הוא מסתכן בהפסד פיצויי הפיטורים.

רופא תעסוקתי מתמחה בביצוע בדיקות עובדים, לצורך שמירה על בריאותם, למניעת מחלות ולבדיקת כושר עבודתם. כאשר עובד מגיש מכתב פיטורים עקב מצב בריאותי עליו לגבות זאת באישור מרופא תעסוקתי. מאחר ולא כל מקרה של פציעה או מחלה של העובד או בן משפחתו מוכרים כמקרה של התפטרות בדין מפוטר, חשוב לפנות לייעוץ משפטי.

לפני הבדיקה אצל הרופא התעסוקתי חשוב לאסוף את כל המסמכים הרלוונטיים למצב הבריאותי של העובד או בן משפחתו. הרופא התעסוקתי מנהל שיחה ומעיין במסמכים הרפואיים שהגיש העובד, במידת הצורך יבצע גם בדיקה גופנית על מנת לקבוע את מצבו וכושר העבודה של העובד, וכד לגבש חוות דעת מקצועית.

יש להחלטת הרופא התעסוקתי משמעות חוקית מחייבת והשלכות פיננסיות חשובות עבור העובד, למשל קבלת פיצויי פיטורים עקב מצב בריאותי, לרבות קבלת פיצויי פיטורים עקב מחלה ממושכת.

מהן דמי האבטלה במקרים של התפטרות עקב מצב בריאותי 

תקנה 8 בחוק הביטוח הלאומי (ביטוח אבטלה), תשל"ג-1972, קובעת כי עובד שהתפטר עקב מצב בריאותי לקוי, זו התפטרות מוצדקת, לפיכך הוא זכאי לקבל דמי אבטלה ללא תקופת המתנה של 90 יום. עם זאת, לא כל מקרה של התפטרות אשר מזכה בפיצויי פיטורים על רקע מחלה ומצב בריאותי, מקנים זכאות אוטומטית לעובד לקבל דמי אבטלה ללא תקופת המתנה.

יודגש כי על מנת שהעובד יהיה זכאי לקבל פיצויי פיטורים עקב מחלה ומצב בריאותי לקוי עליו להשלים לפחות שנת עבודה אחת אצל המעסיק או באותו מקום עבודה. כמו כן, העובד נדרש מבעוד מועד להגיש למעסיק מכתב פיטורים עקב מצב בראותי, וזאת כדי לאפשר למעסיק להציע לו עבודה חלופית המתאימה לכישוריו, למעמדו ולמצבו הרפואי.

חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה