איך להשתמש במספרים כדי להפוך את קורות החיים שלך לאטרקטיביים יותר?

קורות חיים, המכונים גם רזומה, הם מסמך המכיל פרטי השכלה, ניסיון תעסוקתי, פרטים אישיים, הישגים ומידע נוסף, למעשה זהו כלי שיווקי שמטרתו לסייע לנו לקבל זימון לראיון עבודה ו/או לאייש משרה בארגון כלשהו. 

resume

יש שני סוגים עיקריים של קורות חיים - קורות חיים הנכתבים בסדר כרונולוגי וקורות חיים פונקציונליים. בישראל מקובל לשלוח קורות חיים כרונולוגיים, זה הפורמט הנפוץ ביותר והמעסיקים בארץ מעדיפים אותו. במדינות שונות בעולם נהוג לשלוח קורות חיים פונקציונליים, כלומר מסמך המציג בצורה נוחה ובולטת את המאפיינים הייחודיים שלכם ואת התאמתכם למשרה, לכן זו אינה רשימה כרונולוגית המבוססת על מקומות עבודה והשכלה לפי זמן.

כתיבת קורות חיים כרונולוגיים

בין אם אתם מכינים קורות חיים כדי להתקבל לעבודה בחברת הייטק ובין אם אתם כותבים קורות חיים כדי להתקבל למקום עבודה אחר, כדאי להכין מסמך מעוצב עם סדר כרונולוגי המקל על הקריאה וההבנה. קורות חיים כרונולוגיים נכתבים לרוב בסדר הבא:

  • חלק ראשון – פרטים אישיים ותמצית של המסמך, אפשר לכתוב גם 4-3 נקודות מפתח להצגת היתרון שלכם ביחס למשרה ולדרישות התפקיד.
  • חלק שני – פירוט ניסיון תעסוקתי, כולל הישגים בעבודה, לפי זמן.
  • חלק שלישי – פירוט השכלה.
  • חלק רביעי – פרטים נוספים כמו שפות, שירות צבאי, כישורים מיוחדים ועוד.

כתיבת קורות חיים פונקציונליים

בשנים האחרונות החלו מעסיקים שונים, בעיקר בחברות הייטק, להעדיף את הפורמט של קורות חיים פונקציונליים, בדומה למדינות רבות ברחבי העולם. קורות חיים פונקציונליים מתאימים גם לחסרי ניסיון תעסוקתי ולמועמדים שהניסיון התעסוקתי שלהם לא מתאים באופן מושלם לדרישות התפקיד.  


הסדר המקובל לכתיבת קורות חיים פונקציונליים:

  • חלק ראשון – תמצית ונקודות מפתח.
  • חלק שני – הישגים רלוונטיים לדרישות המשרה.
  • חלק שלישי – ניסיון תעסוקתי.
  • חלק רביעי – פרטים רלוונטיים נוספים.

למה כדאי להשתמש במספרים בכותרות ובמידע?

רגע לפני שליחת קורות חיים למעסיק או לחברת השמה, חשוב לקרוא את המסמך פעם נוספת, לתקן טעויות הקלדה ותחביר אם יש, ומומלץ לבקש חוות דעת וביקורת מהסביבה הקרובה כדי לערוך את המסמך ולשפץ אותו כך שקורות החיים שלכם ירשימו את המעסיק או יועץ ההשמה. 

קורות חיים ערוכים וכתובים היטב משפרים את הסיכוי שלכם לקבל זימון לראיון עבודה ולאייש את המשרה הפנויה. יחד עם זאת, עליכם לזכור כי אנשים שיקראו את קורות החיים שלכם יקדישו כמה שניות בלבד למסמך, ועליהם לעבור על עשרות ואפילו מאות קורות חיים, במיוחד כיום כאשר על כל משרה פנויה קופצים מאות מועמדים, גם במשרות מבוקשות בהייטק.

לכן, עליכם לשפר את המסמך, וכדי לבלוט מעל מועמדים אחרים כדאי להשתמש במספרים, הן בכותרות והן במידע המפורט בחלקים השונים שבמסמך. ההמלצות של המומחים הן להשתמש במספרים בכותרת של פרק הניסיון התעסוקתי ולהשתמש בנקודות מפתח (Bullet Points). כך לדוגמה, מומלץ לנסח כותרת בפרק הניסיון התעסוקתי בצורה הבאה:

2020 – 2012: תוכניתן בחברת גיימינג XX

בנוסף בפרק הניסיון התעסוקתי כדאי להשתמש בנקודות מפתח ולציין הישגים ויעדים שניתן לכמת לנתון מספרי. לדוגמה: ניהול צוות של 25 אנשי מכירות, או אחריות על ניהול תקציב בסך 2,500,000 ₪, או שיפור של 40% במכירות העסק.

המספרים מושכים את תשומת הלב והופכים את קורות החיים לאטרקטיביים יותר, לכן כדאי לשפר את המסמך ולהוסיף נתונים וכותרות עם מספרים, כך תשפרו משמעותי את הסיכוי לקבל זימון לראיון עבודה וקורת החיים שלכם יבלטו מעל קורות החיים של מועמדים אחרים.

לשליחת קורות חיים, לחצו כאן >

חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc

*שדה חובהשלח פנייה