איך הרחפנים ישנו את העולם?

העולם משתנה במהירות, וטכנולוגיות חדשניות ופורצות דרך יוצאות לשוק בתדירות גבוהה. גם תקופת הקורונה הביאה לשינויים רבים בכל תחומי החיים, למשל המעבר לשירותי רפואה מרחוק, רכישת מוצרים ושירותים בעיקר באינטרנט, וכניסתם של רחפנים לצורכי שינוע חבילות, מזון, תרופות ועוד. 

רחפן

יש לציין כי בשנים האחרונות עיקר השימוש ברחפנים היה למטרות פנאי ולחובבי צילום וספורט אתגרי, אך לאחרונה החלו חברות וארגונים להבין את הפוטנציאל הקיים בכלי התעופה הזעיר והבלתי מאויש. חברות הייטק בארץ וברחבי העולם החלו להשקיע בתחום זה, והצפי של המומחים הוא שימוש הולך וגובר ברחפנים למגוון מטרות ושימושים.


מהפכת הרחפנים בישראל ובעולם

כאמור, בשימוש ברחפנים החל בקרב חובבי צילום וחובבי כלי תעופה. קל להטיס את הרחפן ולצלם באמצעותו בניינים, תשתיות, אירועים ממבט הציפור, נופים, חיות ועוד. ככל שהיצרנים פיתחו דגמים איכותיים ומתקדמים יותר, כך הפוטנציאל שלהם בשוק גבר, וכיום ניתן למצוא את הרחפנים בשימוש אצל כוחות הביטחון, ההצלה והמשטרה, חברות אבטחה, חקלאים, ארכאולוגים, חברות להפקת ולצילום אירועים ועוד.

אגב, אחד מאנשי העסקים שהבין את הפוטנציאל העצום של הרחפנים הוא ג'ף בזוס, מייסד, נשיא ומנכ"ל חברת אמזון. החברה האמריקאית החלה כבר בשנת 2013 לפתח רחפנים ייעודיים כדי להעביר סחורה ומוצרים ללקוחות שהזמינו באתר אמזון. בהמשך, ענקיות טכנולוגיה נוספות נכנסו לתחום, לדוגמה חברת גוגל שהחל את פרויקט WING כדי להציע פתרונות אזרחיים באמצעות כלים מעופפים ובלתי מאוישים, וגם חברת האם של גוגל החלה בניסוי המעורר עניין רב בכל העולם.

חשוב לדעת כי מינהל התעופה הפדרלי בארצות הברית שינה לאחרונה את תקנות השימוש ברחפן. בתקנות החדשות נקבע כי ניתן להטיס כלים מעופפים ולא מאוישים גם ללא רישיון טיס ייעודי. כך למעשה נפתחה הדרך למחסום העיקרי בכל הקשור להטסת הרחפנים, וסביר להניח שהרגולציות ישתנו בשאר המדינות, ובהן גם ישראל הנחשבת למעצמה מובילה בתחום כלי הטיס הבלתי מאוישים.

פוטנציאל שוק עצום

חברות הייטק וסטארט-אפים בישראל זיהו במהירות את הפוטנציאל הקיים ברחפנים, וכבר היום יש לא מעט חברת המפתחות טכנולוגיות חדשניות ומתקדמות בתחום זה. זהו שוק בתולי הנמצאת בתחילת דרכו, לכן סטארט-אפים מצליחים לגייס מימון גבוה כדי לפתח פתרונות חדישים ומתקדמים יותר. 

התחום הולך וצובר תאוצה בישראל ובשאר העולם, ובמקביל לפיתוח טכנולוגיות מתקדמות גם יצרני הרחפנים מציגים דגמים משוכללים ואיכותיים יותר המאפשרים שימושים חדשים שטרם נראו. אחת החברות המובילות בארץ בתחום הרחפנים פיתחה מערכת המאפשרת הטסה אוטומטית של הרחפן ללא צורך במפעיל על הקרקע, הרחפן יוצא למשימה, מבצע פעולה מסוימת כמו צילום או משלוח, והוא חוזר בעצמו לתחנת העגינה. 

הצפי הוא שנראה בקרוב שימוש הולך וגובר ברחפנים, הן לצורך צילום אווירי בעלויות זולות והן לשימושים כמו אבטחה, שינוע מטענים ואמצעים רפואיים לאזורים עם גישה בעייתית, הצלה, סיור גבולות, צילום תשתיות לצורכי תיעוד, תכנון ומעקב, משלוחים מהירים וזולים ועוד. 

חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה