חדי קרן ישראלים: הרשימה

בשנים האחרונות, ובמיוחד בתקופת הקורונה, כולם מדברים על חדי קרן, מונח שהוטבע לראשונה בשנת 2013 על ידי איילין לי, משקיעה ידועה בתחום ההון סיכון. היא בחרה את המונח חד קרן, (תרגום מאנגלית של המילה Unicorn) כדי לייצג מיזמים מצליחים ונדירים. חד קרן, או כפי שכולם משתמשים בביטוי יוניקורן, מתאר חברת סטארט-אפ ששוויה מוערך ביותר ממיליארד דולר, לכן חברות הייטק וסטארט-אפים מביטים בה בהערצה ומעוניינים להשיג תוצאות כמוה.

חברות יוניקורן

התפוצצות של חדי קרן בתעשיית ההייטק הישראלית

ענף ההייטק בישראל צלח את משבר הקורונה יחסית בקלות, ובעוד ענפים אחרים בתעשייה ובכלכלה המקומית קורסים וסובלים מקשיים עצומים עקב התפרצות נגיף הקורונה, ההייטק הישראלי שיפר את ביצועיו, המשיך לשמש כמנוע הצמיחה של הכלכלה המקומית, ועדות להצלחת הסטארט-אפ ניישן היא הכמות המרשימה של חדי קרן שמספרם זינק בשנתיים האחרונות בלמעלה מ-50%.


ההייטק הישראלי הפך לפס ייצור מרשים ליוניקורנים, כאשר חלק מחדי הקרן החדשים נוסדו לפני פחות משנה. כדאי לדעת כי אחד מתוך עשרה חדי קרן שהצטרפו לרשימה המכובדת בשנתיים האחרונות צמח בשוק המקומי, כלומר בתעשיית ההייטק הישראלית.

עוברים לביג טק ניישן

מדינת ישראל זכתה בצדק לכינוי סטארט-אפ ניישן, המדינה נחשבת לחממה עבור חברות הייטק וסטארט-אפים, אך במשך שנים רבות החברות הישראליות סבלו מנחיתות בהשוואה לחברות ההייטק האמריקאיות, ולרוב הן תומחרו במחירים נמוכים יותר. מאחר ושוק הטכנולוגיה של ישראל רותח יותר מתמיד, הדבר לא נעלם מקרנות הון סיכון, מקרנות השקעה פרטיות וממשיקים אחרים, כך החלה תחרות עצומה על השקעה בחברות ההייטק המקומית בארץ, ולא מעט סטארט-אפים חדשים הוקמו בשנתיים האחרונות, כאשר לחלקם אין עדיין מוצר טכנולוגי שלם והן פועלות ללא הכנסות ממשיות, אך בגלל הזרמת הכספים והקלות בגיוס הון לחברות ההייטק – החלו לצוץ לא מעט יוניקורנים חדשים עם שווי מעל מיליארד דולר.

זרם ההשקעות הבלתי פוסק והצפת חשבונות הסטארט-אפים בכספים של קרנות הון סיכון ומשקיעים נוספים, כל אלו ועוד שינו את מדינת הסטארט-אפ ניישן למדינה של ביג טק ניישן, והמגמה צפויה להמשיך בעתיד הקרוב.

חברות הייטק שהפכו לחדי קרן ששווים יותר ממיליארד דולר

בשנת 2013 נפרצה לראשונה תקרת הזכוכית של חברת הייטק ישראלית שזכתה לשווי של מעל מיליארד דולר, ובשנים הבאות החלו לצוץ לא מעט חדי קרן חדשים בהייטק הישראלי. המגמה ממשיכה וזכתה להאצה בתקופת הקורונה, בין החברות שיש להן שווי של מיליארד דולר או יותר ניתן למצוא את חברות ההייטק הבאות:

  • חברת Snyk העוסקת באבטחת מידע וסייבר בעלת שווי של 8.5 מיליארד דולר.
  • חברת Rapyd העוסקת בפינטק ואינשורטק בעלת שווי של 10 מיליארד דולר.
  • חברת Fireblocks העוסקת בתחום הקריפטו בעלת שווי של 8 מיליארד דולר.
  • חברת PAGAYA העוסקת בביג דאטה ושוויה כיום עומד על 8 מיליארד דולר.
  • חברת WIZ המציעה פתרונות סייבר ושוויה כיום עומד על 6 מיליארד דולר.

זו רשימה חלקית ומצומצמת, יש כבר עשרות חברות הייטק ישראלית שזכו למעמד יוניקורן, והצפי הוא שחברות נוספות יצטרפו בקרוב לרשימה המפוארת.
 

חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה