כל הטכנולוגיות ההגנתיות במלחמה

מלחמת חרבות ברזל פרצה בעקבות מתקפת הפתע של ארגוני הטרור מרצועת עזה על יישובים ובסיסי צבא רבים באזור עוטף עזה, כמו גם על מבלי מסיבת הנובה שהתקיימה באזור. בשעות הראשונות לאחר מתקפת הפתע של מחבלי החמאס וארגוני טרור נוספים מרצועת עזה, צה"ל החל להיערך לקראת טיהור השטח מהמחבלים, והממשלה החליטה על המלחמה בעקבות השבת השחורה ב-7 באוקטובר 2023.

מלחמת חרבות ברזל

כבר בשעות הראשונות לאחר מתקפת הפתע בדרום, החלו לפעול ארגונים שונים בהתנדבות מלאה כדי לסייע באתגרים השונים כמו איסוף מידע על חטופים ונרצחים, זיהוי מיקומם האחרון של חטופים שנלקחו לרצועת עזה, מיפוי טופוגרפי של אזורי הלחימה, ניטור רחפנים של האויב, ניהול מערכי התנדבות באמצעות מערכות וטכנולוגיות מתקדמות ועוד. בנוסף לזאת, חברות הייטק רבות החלו להציע טכנולוגיות הגנתיות הנדרשות במלחמה, וחלק מהחברות החלו בפיתוח מואץ של כלים טכנולוגיים המסייעים לכוחות הביטחון בפעילותם השוטפת.

תפקיד משמעותי לטכנולוגיית הבינה המלאכותית

במלחמת חרבות ברזל החל שימוש נרחב בטכנולוגיית הבינה המלאכותית, הן לצורכי הגנה והן לצורכי התקפה. טכנולוגיית הבינה המלאכותית משחקת תפקיד משמעותי במלחמה זו במגוון תחומים, למשל מערכות נשק מתקדמות עם טילים מונחי לייזר שיש בראשם מצלמה איכותית וה-AI יודע כיצד להנחות את הטיל החכם ליעדו.
כמו כן, במלחמה זו נעשה שימוש נרחב ברחפנים וכטב"מים לצורכי הגנה, איסוף מידע, תכנון התקפות מהאוויר, מהים והיבשה, והבינה המלאכותית מסייעת בזיהוי המטרות ברצועת עזה ובשטחי לבנון וסוריה, כולל המלצות על חימוש נכון ומדויק להשגת המטרות והיעדים של הצבא. 

בצד ההגנתי, ניתן למצוא מערכות טכנולוגיות חדשניות ומתקדמות לגילוי ולזיהוי איומים כמו רקטות, כטב"מים, רחפנים, טילים וכלי טיס החודרים לשטח ישראל, והבינה המלאכותית מזהה את האיום בתוך זמן קצר ותפקידה בין היתר לסייע ביירוט האיומים השונים באוויר, כמו במערכות כיפת ברזל ובמערכת ההגנה חץ.

פיתוח מערכות טכנולוגיות הגנתיות במיוחד למלחמה

מיד לאחר פרוץ המלחמה החלה רוח התנדבות בקרב תושבי המדינה, וללא ספק חברות ההייטק הובילו מיזמים רבים תודות ליכולות הטכנולוגיות שלהן. בין היתר, יש לא מעט חברות הייטק שרתמו את היכולות שלהן ואת הכישורים המיוחדים של צוותי הפיתוח על מנת לפתח טכנולוגיות הגנתיות המותאמות בדיוק לצורכי הצבא, הלוחמים ושאר אנשי כוחות הביטחון.

אחת מהטכנולוגיות החדשות שפותחו בזמן המלחמה היא אפליקציה לזיהוי פנים של מחבלים, המערכת מסייעת ללוחמים בשטח לאתר מחבלים שהשתתפו במתקפת הפתע. כך לדוגמה, אחת מחברות ההייטק פיתחה מערכת הגנתית המושתתת על איכון טלפונים סלולריים, המערכת מסוגלת לאתר את הרחפנים של המחבלים באמצעות המיקרופון והמצלמה, והמערכת שולחת התרעה לכוחות הביטחון. כמו כן, חברה אחרת פיתחה אפליקציה מתקדמת שיועדת לסרוק מסמכים רבים, כולל מסמכים קרועים ולא שלמים, לצורך איסוף מידע מודיעני. חברת הייטק נוספת פיתחה אפליקציה חדשנית לניתוח סרטוני וידאו שנאספו על ידי כלבי עוקץ שנכנסים למנהרות ברצועת עזה, האפליקציה ממפה את המנהרות ומציגה מודל בתלת מימד שמסייע ללוחמים.
 

חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה