פיתוח IOS מול אנדרואיד

פיתוח ios מול אנדרואיד - למי יש יותר ביקוש.

בשוק הסלולר והאפליקציות של היום, יש שתי שחקניות מרכזיות וחשובות – חברת אפל שמפתחת ומשווקת את מכשירי האייפון בפלטפורמת IOS וחברת גוגל המובילה את הפיתוח של מערכת ההפעלה אנדרואיד. לכן, כשעולה לעסקים, יזמים או סטארט אפים בתחום הייטק רעיון מבריק לפיתוח אפליקציה חדשנית ויעילה למכשירי הסלולר החכמים, מיד עולה גם השאלה הבאה – האם לבחור בפיתוח IOS או אנדרואיד. אז איך יודעים באיזו פלטפורמה כדאי לבחור קודם? הנה כמה דברים שיכולים לעזור לכם לקבל את ההחלטה.

אנדרואיד מול ios

 

 

 

 

 

 

איזה פרמטרים עיקריים צריך להביא בחשבון?

בדומה להחלטות רבות שאנחנו מקבלים בחיינו, למשל באיזו חברת השמה או חברת תעופה לבחור, גם כאן ההחלטה תלויה בכמה פרמטרים שונים. העיקריים שבהם – 

קהל היעד 

הדבר הראשון אותו צריך לבחון לעומק לפני שמתחילים בכלל בתהליך פיתוח האפליקציה לאייפון או לאנדרואיד הוא לאיזה לקוחות פוטנציאליים אתם מעוניינים לכוון. למשל, האם המטרה היא להגיע לשוק הבינלאומי או להתמקד בקהל המקומי הישראלי. החשיבות של הבנת השוק אליו מכוונים היא גדולה בגלל שעשויים להיות כל מיני הבדלים שחשוב להתייחס אליהם, כמו הגיל של הלקוחות, המדינה הספציפית, המעמד הכלכלי ועוד. כלומר, כל אחת ממדינות העולם מתנהלת באופן שונה מבחינת הכלכלה ושוק הסלולר שלה. לדוגמה, יכולה להיות מדינה מסוימת שבה שהמכשירים השולטים בשוק הם אייפונים ומדינה אחרת שם הנטייה היא ללכת על אנדרואיד. וזה שיקול מאוד קריטי בהחלטה באיזו פלטפורמה לבחור. 

שפת התכנות וסביבת הפיתוח


פיתוח אפליקציות לסלולר, בין אם הן בתחום המשחקים, בטיחות, השמה, הייטק או כל נושא אחר, מצריך שליטה בשפת פיתוח ספציפית ופה יש הבדל בין שתי המערכות מבחינת הידע הדרוש. פיתוח אפליקציה למכשירי אנדרואיד, דורש הבנה וידע בשפת התכנות JAVA. מדובר על שפה מאוד נפוצה ודי פשוטה, שאין כמעט מפתחים שלא למדו ומכירים אותה לעומק. כלומר, כדי לפתח לאנדרואיד לא צריך להשקיע זמן וכסף ולהתמקצע בשפה חדשה. לעומת זאת, שפת הפיתוח של מכשירי האייפון היא ייחודית ומורכבת יותר. זוהי שפת תכנות בלעדית לאפל (Objective-C). שפה זו מבוססת אמנם על שפת C הפופולרית ולכן מפתחים שמכירים JAVA, C++ או C# בטח יצליחו להסתדר איתה אבל חשוב לזכור שהיא שפת תכנות מיוחדת, צריך ללמוד אותה מהבסיס והמפתחים הם אלה שמנהלים את הזיכרון. 

הבדל נוסף הוא בסביבת הפיתוח של האפליקציה. על מנת לפתח אפליקציה לאנדרואיד צריך שיהיה לכם מכשיר סמארטפון אנדרואיד ומחשב מסוג PC. לעומת זאת, פיתוח לאייפון חייב להיות בעזרת מחשב MAC עם מערכת הפעלה IOS בגרסה 10.5 ומעלה. בנוסף, כדי לבדוק בסיום הפיתוח את תקינות האפליקציה צריך כמובן גם אייפון או מכשיר iPod Touch . 

יתרונות מול חסרונות


אם משווים בין שתי מערכות ההפעלה רואים שיש לכל אחת מהן יתרונות וחסרונות. הפלטפורמה של חברת אפל היא בלעדית ומבוססת לחלוטין על התשתיות של החברה. המשמעות היא שיש לה סטנדרטים מחמירים בנושאי אבטחה, המהירות גבוהה והמערכת נוחה ביותר לשימוש הלקוחות. כמו כן, בגלל שאפל מגבילה את מספר המכשירים הסלולריים, ניתן לעצב ולפתח בצורה קלה ומהירה את כל גדלי המסך השונים. מנגד, העובדה שזוהי מערכת הפעלה ייחודית וסגורה שיש לה סטנדרטים נוקשים, גם מגבילה את השינויים והכלים של המערכת. מבחינת עלות הפיתוח, המחיר הוא בדרך כלל גבוה יותר משום שיש לרכוש את המסגרות המסייעות בתהליך הבנייה של האפליקציות. גם מבחינת אישור האפליקציה לפני העלייה לאוויר, זה יכול לארוך זמן רב יותר משום שיש לעבור אישור יסודי של החברה ולעמוד בכל ההגבלות. 

לגבי הפלטפורמה של אנדרואיד, יש לה כמות גדולה יותר של משתמשים לעומת אפל, תהליך הפיתוח פחות נוקשה ולכן הוא יותר זמין ופשוט. מערכת ההפעלה עצמה היא גמישה ויעילה ומאפשרת לצוותי הפיתוח להכניס לאפליקציה תוספות, שינויים ועדכונים יותר בקלות. מנגד, משום שיש בשוק כמות גדולה יותר של משתמשים במכשירי אנדרואיד, המשמעות היא שתהליך הבנייה והפיתוח של האפליקציה הופך להיות יותר מסובך. הסיבה היא שהמפתחים צריכים להתאים את האפליקציה למגוון רב יותר של מסכים וסוגי טלפונים וזה גם גורם בדרך כלל ליותר תקלות במכשירים מסוימים. בכך שהמערכת מציעה למפתחים מגוון רחב של אפשרויות הופכת את העבודה שלהם לארוכה ומורכבת מה שמשליך על מחיר הפיתוח. 

לסיכום, אם אתם מתלבטים באיזו פלטפורמה לפתח ראשונה, מומלץ לקבל החלטה נבונה ואחראית שמבוססת על ניתוח יסודי ומעמיק של השוק ולא בגלל שאתם מחזיקים במכשיר סלולר כזה או אחר. צריך גם לקחת בחשבון שלכל אחת מהפלטפורמות יש יתרונות לצד חסרונות ואתם צריכים לקבל את ההחלטה המתאימה והטובה ביותר לפי מכלול הצרכים והדרישות הספציפיות שלכם. זכרו, בשלב ההתחלתי לא חייבים בהכרח לפתח את האפליקציה בשתי הפלטפורמות וניתן בהחלט לבחור רק באחת מהן ובהמשך הדרך לפתח גם בשנייה. כמובן, זה תלוי מאוד במסגרת התקציב שעומדת לרשותכם ובצרכים הספציפיים.

חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc

*שדה חובהשלח פנייה