בודק תוכנה: כל המושגים שחייבים להכיר

תחום ה-QA השתנה והתפתח מאוד בשנים האחרונות, וכיום המעסיקים בהייטק שמגייסים בודקי תוכנה מחפשים מועמדים בעלי ידע מקיף ומעמיק בבדיקות תוכנה, יכולות פיתוח ותכנות, רקע טכני, יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסה ומיומנות במתודולוגיות מסוג Agile ו-DevOps. סביבת הפיתוח בהייטק השתנתה וכיום אלו המתודולוגיות המהוות את הבסיס לפיתוח תוכנה ומוצרים טכנולוגיים נוספים, בעיקר בסביבה דינמית. בדיקות תוכנה הן חלק קריטי ובלתי נפרד בתהליך הפיתוח ומחזור החיים של המוצר.

למשרות QA, בודקי תוכנה >>

בודקי תוכנה

חשוב לציין כי בעבר הלא רחוק חברות ההייטק גייסו בודקי תוכנה ללא ידע או רקע בתכנות, אך עקב התמקצעות התחום של בדיקות תוכנה, כיום הדרישות השתנו לכן מומלץ ללמוד קורס QA ממוקד. הקורס מכשיר את הבוגרים לתחום ה-QA, כלומר Quality Assurance, ומעניק להם ידע תיאורטי, כלים וניסיון מעשי במתודולוגיות הבדיקה הידניות והאוטומטיות, לרבות עבודה עם כלים אוטומטיים ועוד. כדי להשתלב בהייטק כאנשי QA חשוב להכיר מושגים חשובים הרלוונטיים לתחום של בדיקות תוכנה, ובכתבה זו נציג בפניכם את המושגים החשובים ביותר.

מושגים חשובים שכל בודק תוכנה חייב להכיר

  • באג (BUG) – המשמעות של המושג BUG היא פגם ו/או שגיאה בתוכנה. זהו מושג כללי וחשוב בתחום ה-QA ואחד מהתפקידים העיקריים של בודקי התוכנה הוא לאתר את הבאגים במערכת, באמצעות כלים ידניים ו/או אוטומטיים, להכין דיווח לצוות הפיתוח ולוודא שהשגיאות תוקנו והתוכנה פועלת היטב. 
  • QA (Quality Assurance) – הבטחת איכות היא חלק חשוב ומרכזי בעולם התכנות, ובודקי תוכנה נדרשים להכיר את התהליכים והמתודולוגיות בתחום הפיתוח כדי לבדוק ולוודא שהתוכנה או המערכת עובדים באופן תקין ובהתאם לדרישות שנקבעו בתחילת הפיתוח.
  • QC (Quality Control) – בודקי תוכנה אחראים בין היתר על בקרת איכות ועליהם לבחון את התהליכים שבוצעו בתהליך הפיתוח של התוכנה, מעבר לבדיקת התוצאה הסופית של המוצר הטכנולוגי.
  • תוכנית בדיקות (Test Plan) – מסמך מקצועי המפרט את תוכנית הבדיקות שיש לבצע, כולל הגדרת משימות, לוח זמנים ופירוט של המשימות לצורך תיעוד תהליך תכנון הבדיקות של המוצר הטכנולוגי.
  • מקרה בדיקה (Test Case) – מושג חשוב בתחום של בדיקות תוכנה שמשמעותו מקרה בדיקה (בוחן), כלומר מסמך המתעד את תהליך בדיקת התוכנה לפי דרישות ספציפיות המוגדרות מראש. המסמך מהווה תיעוד של הבדיקה, כולל אופן הביצוע, סט של ערכי קלט ותנאים מקדימים, תוצאות ועוד.
  • Software Test Description (STD) – לפני שמבצעים בדיקת תוכנה יש לתכנן את הבדיקות ולאפיין את התהליך המרכיב את סט הבדיקות הנדרשות על מנת לקבוע מהן התוצאות הצפויות.
  • Summary Test Results (STR) – מסמך לסיכום הבדיקה שנערכה, מסמך זה מסייע לצוות הפיתוח לבצע תיקונים ומקצה שיפורים בתוכנה.
  • STP – מסמך ייעודי לבודקי התוכנה הכולל תכון מפורט של הבדיקות שיש לבצע, מתודולוגיה לבדיקת התוכנה, לוח זמנים ועוד.
  • ISO – אחד המושגים החשובים בתחום בדיקות התוכנה, ובכלל בהייטק. ה-ISO מותאם לסטנדרטים שנקבעו בארגון ומגדיר כמה ואילו בדיקות תוכנה יש לבצע, ולפי אילו סטנדרטים. 

למשרות הייטק נוספות, לחצו כאן >>

חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה