המלחמה ברשת כנגד תכנים אנטי ישראל

המלחמה בישראל באה לידי ביטוי גם ברשת האינטרנט, ובמיוחד ברשתות החברתיות הפופולריות כמו טוויטר, פייסבוק, אינסטגרם וטיק טוק. מיום פרוץ המלחמה החלה הרשת לסעור בגלל תכנים אנטי ישראליים רבים, ובהם גם לא מעט תכנים אנטישמיים נגד יהודים. לארגוני הטרור יש תומכים רבים בעולם המוסלמי, אך לא רק, לכן ההסתה נגד ישראל משתוללת בכל הפלטפורמות הדיגיטליות ברשת וההסתה גורמת לנזק משמעותי ליכולת ההסברה של מדינת ישראל.

הסתה נגד ישראל

לכן, חברות הייטק רבות החלו להתגייס לטובת מאמצי ההסברה של הצבא והמדינה, ובמיוחד עכשיו בתקופת המלחמה נדרש מאבק עצום בתכנים שמסיתים נגד ישראל וצה"ל. חשוב לדעת כי מיד לאחר ההתקפה הרצחנית בשמחת תורה 2023, שארגון החמאס ביצע בתוך גבולות ישראל, החלו גורמים אנטישמיים וארגוני הטרור להפיץ תכני שנאה ופייק ניוז נגד ישראל וכמובן נגד היהודים. הגורמים העוינים פועלים כמעט ללא הפרעה והם מפיצים את דברי השטנה וההסתה שלהם כראות עיניהם מאחר שחברות הטכנולוגיה כמו פייסבוק (מטא) וטוויטר כמעט ואינן פועלות לסינון התכנים האנטי ישראלים, למרות שברוב העולם מסרבים לתמוך במרחץ הדמים שארגון החמאס ביצע.

ניטור תוכן בעייתי ברשתות החברתיות

ענקיות הטכנולוגיה שמנהלות ומתפעלות את הרשתות החברתיות הפופולריות הקימו מחלקות עם עובדים אנושיים וכלים טכנולוגיים לניטור התכנים ברשת ולהסרת תוכן פוגעני ותכני שנאה. יחד עם זאת, המערכות לניטור התוכן ברשתות החברתיות אינן מצליחות להתמודד עם שפות כמו עברית וניבים של השפה הערבית, לרבות הניב הפלסטיני, ובנוסף החברות מתקשות לקבוע נהלים וכללים למניעת הפצת תכני שנאה ותכנים אנטי ישראליים ברשת.

ראוי לציין כי מיום פרוץ המלחמה ניתן להבחין בעלייה משמעותית, כמעט פי 10, במספר התגובות והתכנים נגד ישראל בפרט ונגד יהודים בכלל. כך לדוגמה, חברת מטא המחזיקה ברשתות חברתיות פופולריות כמו פייסבוק ואינסטגרם, עדכנה לפני מספר ימים כי בשבוע הראשון מאז פרוץ המלחמה החברה הסירה מעל 2 מיליון תכנים פוגעניים שנמצאו כמפרים את מדיניות החברה. מסיבה זו תושבי מדינת ישראל שיש להם פרופיל ברשתות החברתיות של מטא גילו לפתע כי הפרופיל הפרטי שלהם פתוח רק לתגובות של חברים ועוקבים.

אומת ההייטק מתגייסת למלחמה גם ברשת

באיחוד האירופי מיהרו לדרוש מענקיות הטכנולוגיה תוכנית עבודה מסודרת הכוללת פעולות למניעת הפצת תכני שנאה נגד ישראל, תכני תמיכה בטרור ותכנים הכוללים אלימות, חברות כמו מטא החלו לפעול נגד התכנים נגד ישראל, אך הן מתקשות במאמצים וחלקן אינן מעוניינות בסכסוכים פנים ארגוניים מאחר שיש להן עובדים מוסלמים שתומכים בפלסטינים.

לכן, עובדי הייטק רבים פיתחו כלים המבוססים בחלקם על בינה מלאכותית ולמידת מכונה, על מנת לפעול בחזיתות השונות ולדאוג להסרת תכנים נגד ישראל, הצבא והיהודים, ובמקביל להפיץ תכני הסברה בעד ישראל. סטארטאפים וחברות הייטק רבות החלו גם לפתח כלים לניטור הרשת ולאיתור תכנים נגד ישראל, וכך ניתן לדווח על התכנים אנטישמיים ונגד ישראל בזמן המלחמה ולדרוש מענקיות הטכנולוגיה להסיר אותם מהרשת.
 

חזרה

facebook | LinkedIn שתף ב
צרו קשר עם מומחה השמה
File Size: 3000KB Max
File Types: .doc
*שדה חובהשלח פנייה